با تجهیزات ساخت تابلو برق در اصفهان آشنا شوید
آیا از نحوه ساخت تابلو برق در اصفهان و کارکرد آن در ساختمانیهای مسکونی مطلع هستید؟ ساخت تابلو برق در اصفهان از ضروریترین مراحل ساخت ساختمانهای مسکونی، اداری، راه اندازی موتورخانهها و دستگاههای صنعتی است که در مدلهای مختلفی ساخته میشود.
نصب و اجرای تابلو برق در اصفهان نیاز به دانش و تخصص بالایی دارد؛ به همین دلیل حتماً از نصابهای حرفهای در این زمینه استفاده کنید. در ادامه درباره مراحل ساخت تابلو برق در اصفهان صحبت میکنیم، با ما همراه باشید.
نحوه ساخت تابلو برق
مهمترین وظیفه تابلو برق محافظت از دستگاه، تجهیزات و کنترل انرژی الکتریکی است که مقدار سلامتی و کارایی دستگاه توسط کارشناسان کنترل کیفیت بررسی میشود. قطعات تابلو برق در کارگاه ساخت تابلو برق در اصفهان ساخته میشوند. مراحل ساخت تابلو برق در اصفهان به شرح زیر هستند.
طراحی و آماده سازی تابلو برق
اولین مرحله ساخت تابلو برق، طراحی و نقشه کشی است که بعد از عقد قرارداد، کارشناسان متخصص از مکان پروژه بازدید میکنند. بعد از بازدید با ارائه مدارک و اطلاعات لازم به واحد طراحی اقدامات نقشه کشی آغاز میشود.
برش دادن و جوشکاری بدنه تابلو برق
در این مرحله از ساخت با توجه به نقشه موجود با فولاد ضد زنگ، بدنهای میسازند. اقدامات اولیه روی فولاد به دلیل حساسیت و ضمانت کیفیت بدنه و شاسی تابلو برق با دستگاههای خاصی انجام میشود.
رنگ کاری تابلو برق
بعد از آماده شدن بدنه، نوبت پولیش و رنگ کاری است. مراحل رنگ کاری در ساخت تابلو برق در ۴ مرحله انجام میشوند:
- چربی زدایی از تابلو برق: هرگونه چربی در سطح تابلو برق با استفاده از محصول شیمیایی پاک میشود تا کیفیت رنگ کاهش پیدا نکند.
- زنگ زدایی از بدنه: با کمک فرز، زنگهای موجود روی ورق پاک میشود. اگر حجم زنگ زدگی بالا بود، با استفاده از اسید سولفوریک به پاکسازی آن اقدام میکنند.
- فسفاته کاری بدنه تابلو برق: با این کار به کاهش زنگ زدی در فلز کمک فراوانی میشود.
- عایق کاری در بدنه: مرحله آخر در رنگ کاری بدنه، عایق کاری فلز است.
وصل کردن اسکلت و بدنه
هنگامی که رنگ خشک شد، مونتاژ قطعات و بدنه به منظور جاسازی قطعههای مختلف انجام میشود.
مونتاژ تجهیزات الکتریکی و سیم کشی
متخصصان فنی، تجهیزات تابلو برق را به یکدیگر وصل میکنند که محل آن از قبل مشخص شده است. قطعههای الکتریکی که هنگام ساخت تابلو برق در اصفهان روی آن نصب میشوند، شامل موارد زیر هستند:
- کلید قطع و وصل جریان برق
- چراغها
- کنتاکتور
- تابلو نمایش
تست کیفیت تابلو برق
بعد از پایان ساخت تابلو برق، تکنسینهای برق با دستگاههای مخصوص به تست و کنترل کیفیت قطعات و دستگاه میپردازند؛ اگر نتیجه مثبت بود، تابلو برق بعد از بسته بندی به آدرس مورد نظر ارسال میشود.
قطعات تابلو برق در اصفهان
در یک تعریف ساده، تابلو برق مانند یک کمد است که در ابعاد مختلف ساخته شده و از قطعات نگهداری میکند. ساخت انواع تابلو برقها در اصفهان توسط تکنسینهای متخصص در نمایندگیها و کارخانههای معتبر با جنسهای پلاستیک مقاوم، فولاد و آلومینیوم انجام میشود.
علاوه بر آن بعد از ساخت، نصب انواع تابلو برقها در اصفهان توسط همین شرکتهای تولیدی انجام میشود. تجهیزاتی که در ساخت تابلو برق در اصفهان استفاده میشوند، شامل موارد زیر هستند.
قطعه بی متال یا کلید حرارتی
برای جلوگیری از اضافه کاری موتورهای تابلو برق از قطعه بیمتال استفاده میکنند؛ اما عملکرد کلید حرارتی بهتر است؛ زیرا هنگام داغی دمای کابل کلید حرارتی برق مدار را قطع میکند.
فیوزها
کاربرد قطعه فیوز در کنترل جریانهای تک فاز است که در حین جریان برق بیشتر از حد مجاز، اتصال مدار را قطع میکند.
کلید mccb
این کلید روی کابل ورودی تغذیه دستگاه نصب میشود که از رد شدن بار اضافی به دستگاه جلوگیری میکند.
کنتاکتور
کنتاکتور یک قطعه الکترومکانیکی است که به تعداد ۱۰ تا ۲۰ قطعه در تابلو برق نصب میشود. وظیفه این قطعه، تحریک سه فاز متصل به قطعه بوئینگ است.
کنترل فاز
نصب یک قطعه کنترل فاز در مدار تابلو برق به دلیل مشکلات افت ولتاژ، جا به جایی فاز، عدم تقارن ولتاژها و قطعی فاز ضروری است. همچنین روی این قطعه یک کنتاکت نصب میشود که با وصل بیزر روشن و خاموش شدن را به اپراتور اعلام میکند.
تایمر
زمان بندی در دستگاه بسیار مهم است؛ زیرا وظیفه شمارش زمان و ارسال سیگنال به مدار را بر عهده دارد که در انواع مختلفی قابل نصب است.
ترمینال
برای ارتباط قطعات تابلو برق با همدیگر از قطعه ترمینال استفاده میکنند که روی ریل تابلو برق نصب میشود؛ همچنین برای برقراری ارتباط بین تابلوهای ایستاده و پیانوی وجود ترمینال ضروری است.
شیشه مسی
شیشه در قسمت بالای تابلو برق نصب میشود که کارکرد این قطعه، توزیع بار در قسمتهای مختلف توسط سیم است. این شیشه به منظور نصب و نگهداری با فاصلههای از قبل تعیین شده روی مقر قرار میگیرد.
ترانس سی تی
این ترانس بر سر راه فاز الکتروموتور میکسر نصب میشود تا اپراتور را از وضعیت میزان بار آگاه سازد.
نمایشگر
هنگام ساخت تابلو برق در اصفهان از نمایشگرهای متعددی برای نمایش ولتاژ سیستم، آمپر مصرفی کل دستگاه، آمپر مصرفی قسمتهای خاص استفاده میشود. علاوه بر آن، نمایشگرها برای نمایش وزن باسکولهای آب، مصالح و سیمان نیز وجود دارند.
پنل پیانویی
روی صفحه فلزی پنل پیانویی شاسیها، چراغ سیگنال و سایر کلیدها قرار دارند که برای راحتتر شدن استفاده از آن نوشتههایی چاپ گردیده است.
انواع تابلو برقها در اصفهان
تابلو برقها امروزه در انواع مختلفی تولید و طراحی میشوند که در قسمتهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. انواع تابلو برق به شرح زیر است:
- تابلو فرمان: در بیشتر اوقات از این نوع تابلو برای کنترل دستگاههای صنعتی و موتورهای الکتریکی استفاده میکنند.
- تابلو برق صنعتی: از این مدل تابلو برق برای توزیع جریان برق در واحد صنعتی استفاده میشود.
- تابلو برق بانک خازنی: گاهی اوقات کمبود بار الکترونیکی به وجود میآید که بانک خازنی بهترین گزینه برای واحدهای صنعتی است.
- تابلو برق خانگی: از این نوع برای کنترل و نظارت جریان برق در ساختمان مسکونی، اداری و تجاری استفاده میشود.
- تابلو برق کنترلی: برای نظارت بر دستگاههای پیشرفته صنعتی باید از تابلو برقهای کنترلی بهره برد.
تابلو برق چگونه طراحی میشود؟
هنگام طراحی و ساخت انواع تابلو برق صنعتی در اصفهان باید نکات اولیه و اصولی را رعایت کرد که در بخشهای ورودی و خروجی کنترل تابلو برق بسیار حائز اهمیت هستند. در ادامه، دستورالعمل و نحوه ساخت تابلو برق در اصفهان بیان میشود.
در حین ساخت تابلو برقهای ۴ کنتور ایستاده یا دیواری باید موارد زیر مورد توجه قرار گیرند که عبارتاند از:
- ایمنی تابلو برق
- زیبایی تابلو برق
- استحکام تابلو برق
- کاهش تلفات الکتریکی
- نیاز ممتد به تعمیر
- آسانی در حمل و نقل با طراحی درست در ابعاد تابلو
- آسانی در بهره برداری
مراحل طراحی تابلو برق و تأسیسات الکتریکی شامل موارد زیر میشوند:
- تجزیه و تحلیل بار
- تعیین میزان ظرفیت ژنراتور
- تعیین سایز قطعه هادی
- چک کردن افت ولتاژهای بار در نقاط دور
- محاسبه اتصالهای کوتاه
- تنظیم و انتخاب حفاظت
- بررسی و مطمئن شدن از عملکرد درست حفاظتها
- اطمینان از هماهنگی حفاظت
- انتخاب تجهیزات جانبی تابلو برق
علاوه بر همه اینها ۶ معیار اساسی و مهم در طراحی اجزای تابلو برق وجود دارند که حتماً باید در فرایند تولید، آنها را اعمال کرد. این معیارها عبارتاند از:
- جنس بدنه
- نفوذ پذیری
- مقدار مقاومت
- میزان خوردگی
- طراحی سه بعدی
- مقدار ضایعات
هنگام ساخت تابلو برق در اصفهان چه مهارتی لازم است؟
طراحی و ساخت این دستگاه توسط کارشناسان و تکنسینهای ماهر انجام میشود. این کارشناسان باید دانشهایی در این زمینه داشته باشند و به مهارتهایی آگاه باشند که عبارتاند از:
- مسلط بودن به نرم افزار طراحی و نقشه کشی مهندسی
- شناخت صحیح از اصطلاحات و تلفظهای برقی
- آشنایی با استانداردهای بینالمللی
- شناخت دقیق از تجهیزات و نحوه کار
- آشنایی با روشهای برنامه ریزی تولید و مدیریت
رایجترین مشکلات بعد از ساخت تابلو برق در اصفهان چیست؟
از تابلو برقها در نگهداری از تجهیزات الکترونیکی استفاده میکنند. هر دستگاهی بعد از مدتی دچار ایرادهای مختلفی میشود که تابلو برق هم از این قضیه مستثنی نیست. حتماً در هنگام مواجه شدن با خرابی تابلو برق در اسرع وقت از تعمیرکاران تابلو برق در اصفهان کمک بگیرید. ایرادهای تابلو برقها شامل موارد زیر هستند.
کابلها روی هم قرار میگیرند
اگر در قسمت میکرو سوئیچ تابلو برق، تعداد خروجی انشعاب بیش از حد باشد، باعث قرار گرفتن کابلها روی هم میشود؛ در نتیجه باعث داغ شدن تابلو برق میشود.
اتصالات داخل تابلو برق به درستی به یکدیگر وصل نشده باشند
سیم و اتصالات تابلو برق اگر به هم وصل نباشند، موجب کاهش سطح مقاومت در اتصال بین سیم و کابل میشود و همین امر باعث آتش سوزی سیم و کابلهای تابلو برق میشود.
از کابل شوی بی متال در تابلو برق استفاده کنید
به دلیل پیشگیری از خرابی در تابلو برق بهتر است هنگام ساخت تابلو برق در اصفهان از کابل شوییهای مخصوص خود استفاده کنید.
قطع کننده مدار تابلو برق خراب میشود
اگر جریان ورودی کلید مدار شکن به دلیل نگهداری و مدیریت تجهیزات الکترونیکی توسط تابلو برق بیش از حد مجاز باشد، باعث قطعی برق در آن قسمت میشود.
اگر به دنبال طراحی و نصب اصولی تابلو برق در ساختمان خود هستید، بهتر است با شماره تماس نصاب تابلو برق در اصفهان تماس بگیرید و از این مجموعه برای نصب انواع تابلو برقها در اصفهان درخواست خدمات کنید.
چگونه از تابلو برق عیب یابی کنیم؟
بعد از ساخت انواع تابلو برق ساختمانی در اصفهان ممکن است این تابلو برق با مشکلاتی مواجه شود. اگر دست به آچار هستید، میتوانید برخی از موارد را عیب یابی کنید:
- ابتدا قفل داخلی تابلو برق را چک کنید و از خراب نبودن آن مطمئن شوید؛ زیرا ممکن است خرابی از قفل بوده و تجهیزات الکترونیکی ایرادی نداشته باشند.
- کابلهای تابلو برق را چک کنید؛ در صورت ضعیفی بهتر است با کابل نو تعویض شود.
- اگر به دنبال افزایش بازدهی تابلو برق هستید؛ به تابلو برق مدار الکترونیکی اضافه کنید.
- قسمت مدار شکن، رله و کلید مینیاتوری را چک و تعویض کنید.
- در صورت اضافه کردن قسمتهای مختلف به ساختمان به ارتقا دادن تجهیزات داخلی تابلو برق نیاز دارید.
- قسمتهایی را که قبلاً و تعویض کردهاید را دوباره چک کنید؛ چون ممکن است خراب شده باشند.
- از سوختگی و ذوب شدن سیمها مطمئن شوید.
طبقه بندی تابلو برقها
کاربرد تابلو برق با توجه به نوع مکان و میزان ولتاژ آن متفاوت است. با توجه به مکان استفاده تابلو برقها به تابلو برق خانگی و صنعتی تقسیم میشوند.
ساخت تابلو برق خانگی توسط کارشناسان مخصوص آپارتمانی انجام میشود که فیوز و کنتورها را داخل تابلو برق جاگذاری میکنند تا در صورت نیاز به قطع و وصل برق ساختمان دسترسی آسانتری داشته باشند.
تابلو برق خانگی به سه دسته تابلو برق واحد، تابلو برق عمومی و تابلوی کنتور تقسیم میشود که بهتر است هنگام سفارش ساخت تابلو برق در اصفهان برای ساختمان خود با آنها آشنایی داشته باشید و تابلو برق متناسب با شرایط خود را سفارش دهید.
تابلو برقها بر اساس میزان ولتاژ به چند دسته تقسیم میشوند؟
میزان ولتاژدهی در حین ساخت تابلو برق در اصفهان با یکدیگر متفاوت است و با توجه به معیارهای مختلفی این حجم تعیین میشود. تابلو برق بر اساس میزان ولتاژ شامل موارد زیر میشوند:
- تابلو برق فشار قوی
- تابلو برق فشار متوسط
- تابلو برق فشار ضعیف
در ساخت تابلو برق فشار ضعیف از میزان ولتاژ ۳۸۰ تا ۱۰۰۰ ولت استفاده میکنند. تابلو برق دیواری، تابلو برق سلولی و تابلو برق بارانی نمونههایی از تابلو برق فشار ضعیف هستند که در بازار طرفداران خود را دارند.
رعایت نکات زیر در ساخت تابلو برقهای فشار ضعیف ضروری است:
- باید ولتاژ ورودی و فرکانسها در طراحی مدار تابلو مشخص باشد.
- تعداد دستگاههای حفاظتی و الکتریکی باید از روی دفترچه انتخاب شوند.
- کابلهای ورود و خروج باید تحمل بار برقی مورد نظر را داشته باشند.
- فضای داخل تابلو به نسبت تجهیزات باید بیشتر باشد.
- دستگاه اندازه گیری باید در یک مکان مناسب قابل رویت نصب شود.
- به دلیل پایین آمدن جریان نامی نباید میزان حرارت داخل تابلو از حد مجاز بالاتر برود.
- درب تابلو باید به گونهای تولید شود که فقط با کلید مخصوص خود باز شود و همه افراد به آن دسترسی نداشته باشند.
- رنگ سیمها و شینها باید با یکدیگر متفاوت باشند.
- محل ورود و خروج کابلها باید مشخص شود.
- بهتر است تمامی مراحل و تجهیزات مورد نظر آن روی نقشه نشان داده شود.
سطح ولتاژ در ساخت تابلو برق، فشار متوسط بین ۱۰۰۰ تا ۳۶۰۰۰ است که به دلیل جلوگیری از آسیب و خطرهای احتمالی از عایق گازی ضروری در حین ساخت استفاده میکنند.
تابلو برق فشار متوسط در انواع مختلفی طراحی و تولید میشود که در ساخت آن از متریال متفاوتی استفاده میکنند. تابلو برق فشار متوسط با فشار ضعیف از لحاظ ساختار شباهت زیادی باهم دارند؛ اما از لحاظ عملکرد با یکدیگر متفاوتاند.
هزینه ساخت تابلو برق در اصفهان
با توجه به شرایط اقتصادی بحث هزینه یکی از مهمترین بحثها در ساخت تابلو برق در اصفهان است. تابلو برقها در انواع مختلفی طراحی شده و در بازار وجود دارند.
هزینه ساخت تابلو برق در اصفهان با توجه به عواملی متفاوت است که عبارتاند از:
- جنس تابلو برق
- نرخ بازار ارز
- برند تولید کننده تابلو برق
- روش فروش تابلو برق
- میزان عرضه و تقاضا
لیست هزینه نصب تابلو برق در اصفهان در سال ۱۴۰۲ را میتوانید مشاهده کنید.
نوع خدمات | تعرفه |
تابلو برق روکار | ۳۰۰ هزار تا ۱ میلیون تومان |
تابلو برق بارانی | ۱۳۰۰۰۰۰ تا ۹ میلیون |
تابلو تقسیم توکار | ۸۰۰۰۰ تا ۲۳۰۰۰۰ تومان |
دریچه تابلو برق | ۸۰۰۰۰ تا ۳۰۰۰۰۰ تومان |
تابلو برق طرح ریتال | ۲۳۰۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰۰۰ تومان |
چراغ سیگنال | ۸۰۰۰ تا ۱۴۰۰۰ تومان |
نصب محافظ سه فاز | ۳۰۰۰۰۰ تومان |
نصب کنتاکتور الکترو مغناطیسی | ۹۰۰۰۰ تومان |
نصب فیوز مینیاتوری | ۹۰۰۰۰ تومان |
سؤالات متداول
۱. استفاده از تابلو برق چه مزایایی دارد؟
ساخت این وسیله در ساختمان منجر به بالا رفتن ایمنی محیط زندگی و زیبایی آن میشود.
۲. نوسازی تابلو برقهای صنعتی چه فوایدی دارند؟
افزایش عمر مفید باتری، کاهش هزینهها و کم شدن مصرف انرژی
۳. هزینه ساخت تابلو برق بارانی چقدر است؟
از ۱۳۰۰۰۰۰ تا ۹ میلیون تومان
شارینو
اگر به مطالب کاربردی در زمینه ساخت و ساز نیاز دارید، میتوانید سری به مقالات ما در وبلاگ شارینو با عنوانهای لوله کشی ساختمان در اصفهان، گچ کار ساختمان در اصفهان، کناف کار در اصفهان و نرده استیل در اصفهان مراجعه کنید.
همچنین در صورتی که به دنبال بهترین تعمیرکاران در حوزه تعمیر سیستمهای گرمایشی هستید، مطالعه مقالات تعمیر بخاری در اصفهان، تعمیر فن کویل در اصفهان و تعمیر موتورخانه در اصفهان را پیشنهاد میکنیم.
آشنایی با دیدنیهای اصفهان قبل از سفر به این شهر میتواند به داشتن لحظاتی ناب و خاطره انگیز بینجامد. به همین دلیل تعدادی از مقالات شارینو را به این موضوع اختصاص دادهایم؛ مقالات مراکز تفریحی اصفهان، رستوران های اصفهان و کافه های اصفهان از این دسته مقالات هستند.
علاوه بر این، در صورت علاقهمندی به مقالات پزشکی میتوانید مقالات پزشک ارتوپد در اصفهان، پزشک مغز و اعصاب در اصفهان، پزشکان قلب و عروق در اصفهان، بیمارستان های اصفهان و کلینیک دندانپزشکی در اصفهان را مطالعه کنید.
سخن پایانی
در این مقاله اطلاعاتی درمورد نوع قطعات و هزینه ساخت تابلو برق در اصفهان در اختیار شما قرار دادیم. تابلو برقها به نوعی مانند یک محافظ عمل میکنند که از تجهیزات الکترونیکی در برابر خطرات احتمالی محافظت میکنند.
در طراحی و تولید تابلو برقها استفاده از لوازم استاندارد و با کیفیت بسیار حائز اهمیت است. به صورت کلی تابلو برق در ۴ مرحله ساخت بدنه تابلو برق، رنگ کاری تابلو برق، مونتاژ بدنه و قطعات الکتریکی تولید میشود. امیدواریم که مطالب این مقاله درمورد ساخت تابلو برق در اصفهان هنگام ساخت تابلو برق برای شما مفید واقع شود.
بدون دیدگاه